Ratsastus

Marjoniementilalla on islanninhevosia, joilla voit osallistua ohjattuun kenttä- tai maastoratsastukseen oman tasosi mukaan. Lisäksi pidämme askellajikoulutuksia sekä hevospäiviä ja -leirejä lapsille. Löydät tietoa ajankohtaisista tapahtumista Facebook-sivuiltamme.

Tuntivaraukset ja lisätiedot:

katja@marjoniementila.fi tai 044 4168 837 (klo 9.00–18.00)

Hevoset

marjoniementila-orga

Orka

Orka frá Vestri-Leirárgörðum. Suloinen ja vauhdikas 5-käynti tamma, joka toimii pääasiassa maastojen vetohevosena reippaammilla retkillä. Orka on reipas kaikissa askellajeissa.

marjoniementila-numi

Numi

Numi frá Dalsmynni. Nöyrä ja aina kiltti, sympaattinen ruuna. Numilla on tasaiset askellajit sekä ihana laukka. Hän on luottohevonen, joka sopii kaiken tasoisille ratsastajille.

marjoniementila-forull

Förull

Förull frá Reykjavik. Förull on porukan suurin komistus, jolla on hieno ravi ja laukka. Todella taitava hevonen, joka sopii kaiken tasoisille ratsastajille. Toimii myös maastojen vetohevosena.

marjoniementila-tiitu

Tiitu

Thydur frá Kirkjulundi. Tiitu on leikkisä ja kiltti, tasaisen luonteen omaava ruuna. Hän on varma menijä, jolla on ihana laukka. Tiitu sopii kaiken tasoisille ratsastajille.

Ohjeita ratsastajille

Tallilta saat ratsastuksen ajaksi turvakypärän sekä heijastinliivin.

Sadeviitat ja kahisevat vaatteet eivät sovellu ratsastukseen.

Emme ratsasta ukkosella emmekä myrskysäässä turvallisuussyistä. Vesi- tai lumisade ei ole este ratsastukselle ja tunteja ei peruuteta niiden takia. Otamme aina yhteyttä, jos ratsastus peruuntuu sääolosuhteiden takia.

Pidämme oikeuden peruuttaa tunnin ylivoimaisen esteen takia.

Alle 12-vuotiaat, joilla ei ole säännöllistä ratsastuskokemusta, voivat osallistua kenttätunneille tai talutusmaastoihin.

Alkoholi ja ratsastus eivät sovi yhteen. Promilleraja on 0.

Pukeudu sään mukaisesti. Maastossa saattaa tulla helpommin kylmä kuin kenttätunnilla. Housujen on hyvä olla joustavat. Vältä paksuja saumoja ja liukaspintaisia materiaaleja. Kengissä on hyvä olla hieman kantaa.

Saavuthan paikalle sovittuna aikana, kuitenkin viimeistään 15 minuuttia ennen ratsastuksen alkua. Jos haluat itse laitaa hevosen valmiiksi tunnille, tulethan noin puoli tuntia aikaisemmin.

Pakkasraja on talvella -15 astetta. Lämpötila katsotaan tallin mittarin mukaan. Huomioi, että pakkasta saattaa olla Marjoniemessä enemmän kuin ”etelässä”. Jos olet epävarma, ota tarvittaessa yhteys talliin.

Ratsastajan painoraja on hevosesta riippuen 80-90kg. Ratsastajan tulee itse päästä hevosen selkään.

Alle 12-vuotiaiden mennessä maastoon edellytämme aiempaa säännöllistä ratsastuskokemusta. Turvallisuussyistä emme voi ottaa kokemattomampia lapsia mukaan maastoretkille.

Käsineiden tulee olla sellaiset, että nimettömän ja pikkusormen väliin saa ohjan. Lapaset ja rukkaset eivät sovellu ratsastukseen.

Vaikka hevosemme ovat kilttejä, kokeneita ja rauhallisia, suosittelemme silti henkilökohtaista vapaa-ajan tapaturmavakuutusta.

 Yleisiä ohjeita tallille tulijoille

Ilmoitathan aina tulostasi etukäteen. Olet tervetullut, mutta työ on ulkoilmatyötä emmekä aina ole paikalla. Kun sovit tulostasi etukäteen, osaamme olla paikalla vastaanottamassa sinua.

Tallin alueella ei saa juosta eikä huutaa eikä esimerkiksi heitellä kiviä. Ohjeistathan tästä lapsia.

Lemmikkieläimet tulee olla kytkettynä ja hallinnassa eikä niitä saa päästää hevosten tarhoihin.

Ratsastustuntien peruutukset

Mikäli tiedät ettet pääse osallistumaan tunnillesi niin peru se mahdollisimman aikaisin. Peruutukset viimeistään 2 vrk ennen sovittua tuntia sähköpostilla katja@marjoniementilafi.test.cchosting.fi tai tekstiviestillä numeroon 044 416 8837. Liian myöhään tehdyt peruutukset veloitamme sovitun tuntihinnan mukaisesti. Äkillisissä sairastapauksissa peruutus aina mahdollisimman pikaisesti.

Kun saavut tilalle, ajathan varovasti ja hitaasti. Meillä on kaksi koiraa, Nomi ja Hetja, jotka ovat pihalla vapaina. Lisäksi hevosia liikkuu piha-alueella.

Marjoniementila on hevosten koti. Käyttäydythän siis rauhallisesti.

Hevosten tarhoihin ja karsinoihin ei saa mennä ilman lupaa!

Start typing and press Enter to search