Lampaan Lumossa 9-11.10.2020

 In ajankohtaista

Tervetuloa Marjoniemen vanhaan pappilaan Uuraisille (marjoniementila.fi). Viehättävässä maalaismiljöössä tutustumme suomenlampaisiin ja villan perinteiseen työstämiseen.

Pappilan keittiössä valmistettu lähiruoka, majoitus nostalgisissa rakennuksissa, rantasauna ulkoporealtaineen sekä tilan lampaat ja hevoset luovat viikonlopulle aivan omanlaisen tunnelmansa.

Viikonlopun aikana näemme, miten lampaat elävät ja kuinka lammas keritään sekä villa lajitellaan ja työstetään.

Opimme miten, villaa karstataan käsikarstoin ja karstamyllyllä. Tämän jälkeen voimme huovuttaa villaa ja kehrätä. Toiveittesi mukaan voit valmistaa istuinalustan tai vaikka pannumyssyn sekä kokeilla langan kehräämistä ja kertaamista värttinällä ja rukilla. Viikonlopun aikana voit kokeilla kaikkea, tai keskittyä vain toiseen tekniikkaan. Huovutusta opettaa Kati Nuijanmaa ja kehruuta Kirsi Kostamo.

Mikäli sinulla on aiempaa kokemusta kehräämisestä ja omia välineitä niin ota ne mukaasi, jolloin tutustut niihin taas aiempaan paremmin.

250 € hintaan sisältyy opetus ja tarvittava määrä värjäämätöntä suomenlampaan villaa, majoitus 2-4 hlö:n huoneistoissa ja ylläpidon.

ILMOITTAUMISET 30.9 MENESSÄ info@marjoniementila.fi. Ilmoitathan samalla mahdollisen majoitustoivomuksen sekä ruoka-aineallergiasi.

Lisätietoja marjoniementila.fi, mika@marjoniementila.fi tai kati.nuijanmaa@gmail.com

Recent Posts

Start typing and press Enter to search